marți, 8 septembrie 2015

Legea bunului simţ

• publicat la: 30 March 2010


Legea bunului simţ

Legea care încoronează frumuseţea fiinţei născute este Legea Bunului Simţ. Este greu să înţelegem această Lege, dacă nu recunoaştem că ea chiar se referă la unul din simţurile noastre supreme, de care din păcate nu se vorbeşte.
Real, posedăm cu toţii un Simţ solar, numit de străbunii noştrii Simţul cel Bun sau bunul Simţ. El este Simţul conştiinţei noastre. Cu ajutorul lui, dacă este dezvoltat corect sau dacă, mai bine zis, nu-l lasă să se atrofieze, avem posibilitatea, să discernem.
Discernământul ne ajută să ştim în fiecare clipă a Vieţii, dacă suntem pe Calea Binelui sau pe Calea Răului. Legea Bunului Simţ este cea care generează: buna-voinţă, buna – cuviinţă, buna- înţelegere şi buna-credinţă. Există Oameni cu Şcoli înalte, la care însă, acest simt este atrofiat, adormit. Există Oameni fără carte, care îl posedă şi se supun Legii Bunului Simţ.
Poporul nostru este remarcabil, tocmai prin faptul că deontologic respectă această Lege.Trebuie să fim foarte atenţi, însă, să nu ne pierdem această comoară şi să decădem spiritual. Pentru că astăzi, există un asemenea pericol. Cei 7 ani de acasă, despre care se vorbeşte în Tradiţia Ţării noastre, cei pe care copilul îi dobândeşte sau trebuie să-i dobândească, în primii ani de viaţă, au ca scop, să deschidă şi să întărească Bunul Simţ, Simţul Înaltei Conştiinţe. Părinţii au, aşadar, un rol imens, în formarea unui destin fericit, pentru viitorul Cetăţean al Planetei.
Unii o fac, alţii nu, dar din păcate totul se face instinctiv. Dacă vrem să schimbăm destinul Lumii în care trăim, trebuie să lucrăm pentru deschiderea Bunului Simţ, pentru a creşte acuitatea Conştiinţei. Trebuie să exersăm şi să-i învăţăm şi pe cei din jurul nostru să exerseze stăpânirea Conştiinţei.
Numai Conştiinţa, a carei bun Simt este treaz, deschis, poate transforma datele Lumii în care trăim. Marele scret este: sî faci numai ce este necesar împlinirii Vieţii, să faci atât cât trebuie, în orice situaţie, să ştii să respecţi şi cum să respecti, să-ţi reverşi recunoştinţa şi să te porţi în aşa fel încât să meriţi recunoştinţa.
Legea Bunului Simt îţi oferă posibilitatea alegerii, înainte de a acţiona.
(Doina Măceşan, director Radio Transilvania Carei)
* Puteți prelua și transmite textul de față cu rugămintea de a preciza sursa și autorul. Vă mulțumesc pentru interes și înțelegere! Cu stimă - Remus Constantin Raclău * Dacă vreți să fiți informat în timp util atunci când apar postări noi pe acest blog, completați adresa dvs de e-mail în dreapta sus, în ferestruica ”Urmărește prin e-mail” și apoi dați click pe ”Submit”. Nimeni nu va vedea adresa dvs, ea fiind utilă doar robotului de pe Blogger, care va trimite automat o înștiințare pe adresa dvs de e-mail ori de câte ori apar postări noi. - Dacă credeți că merită, recomandați această lectură și prietenilor dumneavoastră, după binecunoscutul model: "CITEŞTE şi DĂ-L MAI DEPARTE"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu