joi, 10 septembrie 2015

Studiile, abilitatile sau omenia si bunul simt ?


Toti avem idealuri si nevoi diferite…fiecare traieste asa cum vrea, cum poate…dupa valorile sale. Ce imi aduce mie multumire s-ar putea tie sa nu iti aduca si invers, bineinteles! Ce ne aduce valoare? Studiile, abilitatile sau omenia si bunul simt (personalitatea)?


Ideal ar fi sa fim…3 in 1! Nu putem judeca oamenii in functie de scoala,de ocupatie…nu putem fi toti mari,in varf! Avem locul nostru in lume si este nevoie de toti! Viata, societatea este structurata ca o piramida…fiecare pe treapta sa, pentru ca acolo poate sau vrea sa fie!

Unii oameni urca pentru ca asta isi doresc, pentru ca lupta sa ajunga sus, pentru ca au sansa si alti raman pe aceeasi treapta toata viata si sunt fericiti, multumiti! In concluzie…important este sa ne gasim locul pentru ca atat timp cat faci ceea ce-ti aduce multumire, ce te face sa te simti implinit nu conteaza pe ce treapta a piramidei esti, cum te vad ceilalti, ce cred despre tine!

Rodica Panait


5 Comments


Toma Mihai says:
Ianuarie 20, 2011 at 10:21 pm

Excelent articolul,exista si o vorba care spune “Facultatea ofera cunostiinte,slefuieste abilitati dar nu creaza caractere”,deci studiile,nu pot inlocui omenia si bunul simt.Baza piramidei este la fel de importanta ca si varful,suntem diferiti dar respectul trebuie sa existe neconditionat.Cv-ul si toate diplomele pot crea doar iluzia “superioritatii”,este ca si cum te-ai uita intr-o oglinda sparta,vezi imaginea deformata si doar ce se vede la suprafata dar in interior e greu sa observi valorile morale ale tale.


Calin Ileana says:
Ianuarie 21, 2011 at 7:54 pm

Foarte bine punctat, atat timp cat te simti bine in “pielea” ta si esti fericit asa cum esti, nu trebuie sa fi pe cea mai inalta treapta a piramidei. Populatia acestei planete este alcatuita din mai multe tipuri de persoane: unele persoane care nu au un nivel de pregatire foarte ridicat dar se descurca extrem de bine cu meseria pe care o au si o practica si alte persoane care au studii superioare dar nu se pot descurca in unele domenii pe care nu le cunosc. De aceea pot spune ca oamenii se completeaza unii pe ceilalti, au nevoie unii de ceilalti.


olariu says:
Ianuarie 22, 2011 at 8:03 pm

am ajunge departe daca multi ar tine cont de aceste cuvinte scrise si chiar daca aspira mai sus decat este el sa nu uite de unde pleaca
in rest a fi om e lucru mare!


Rodica Panait says:
Ianuarie 24, 2011 at 1:48 pm

Va multumesc pentru comentarii,foarte interesante parerile voastre!Am avut nevoie de toate cele trei “valori”,studii,abilitati,omenie si bun simt!Toate sunt importante si avem nevoie de ele,mai mult sau mai putin,depinde de situatie!

Sursa: http://www.mondays.ro/perceptii/studiile-abilitatile-sau-omenia-si-bunul-simt/

Note Blog "Nostalgie despre bunul simt":
* Puteți prelua și transmite textul de față cu rugămintea de a preciza sursa și autorul - aşa după cum (întotdeauna) o fac şi eu. Vă mulțumesc pentru interes și înțelegere!
 Cu stimă - Remus Constantin Raclău 
* Dacă vreți să fiți informat în timp util atunci când apar postări noi pe acest blog, completați adresa dvs de e-mail în dreapta sus, în ferestruica ”Urmărește prin e-mail” și apoi dați click pe ”Submit”. Nimeni nu va vedea adresa dvs, ea fiind utilă doar robotului de pe Blogger, care va trimite automat o înștiințare pe adresa dvs de e-mail ori de câte ori apar postări noi.
 - Dacă credeți că merită, recomandați această lectură și prietenilor dumneavoastră, după binecunoscutul model: 
                                          "CITEŞTE şi DĂ-L MAI DEPARTE"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu