vineri, 18 septembrie 2015

Imperiul bunului simt

20 Mar 2013 - adis 


Liber arbitru la bun simt

In societatea de astazi intalnim un cumul de subiecti cu ganduri, vorbe, fapte diferite, intuite sau neintuite si care converg mereu catre interesul personal in detrimentul celui general. Bunul simt este identificat la subiecti in forma proprie a cuvintelor (dupa simtire/dupa propriul bun simt) si nu faciliteaza un cadru general acceptat catre bunavointa. Astfel, ne trezim in situatia dificila de a considera ca bunul simt inseamna bunul plac, ca liberul arbitru nu este limitativ, ca nu exista reguli de bun simt, legi de bun simt, VIATA DE BUN SIMT.

Privind in profunzime, realizam ca suntem in mijlocul unui joc de strategie, unde mediul inconjurator si subiectii din arena au fost virusati iar jocul se desfasoara fara reguli spre autodistrugere, ca si cum cineva a dat SHUT DOWN bunului simt. Folosindu-ma de terminologia actuala si a viitorului, se impune resetarea jocului, crearea de identitati, apartenente de bun simt si amanarea infinita a stingerii ecranului.

De unde sa incepem?

Societatea isi extrage seva/materia prima pentru crearea de plus valoare din procentul de 10% al materiei cenusie umane, procentul fiind si nota maxima general admisa pentru magna cum laude.
In acest sens, trebuie sa reusim ca infima parte din creierul uman sa fie matricial compusa din randuri BUN si coloane SIMT si sa cream o adevarata arta a bunului simt.

-      Sa incepem cu un RMN (Radiografia Miscarii Neuronale) personal, sa identificam prezenta/lipsa bunului simt, ce gandim, ce spunem, ce vrem;
-      Sa vizualizam in ce masura putem crea un antivirus pentru protejarea bunului simt;
-      Sa masuram proportia bunului simt din zona urbana si rurala
-      Sa ne intoarcem in timp la educatia primita
-      Sa ne iubim/respectam pe sine si aproapele
-      Sa avem discernamantul gandurilor, vorbelor, faptelor
-      Sa tratam pe fiecare dupa cum merita

Liantul dintre generatii il reprezinta bunul simt, cu referire la perceptia similara a continutului moral si structural. In acest sens, se faciliteaza transferul de informatie si simtire de la unitatea centrala la receptor pentru instituirea in bune conditii a bunastarii.

Aflandu-ne la sfarsit de era corporatista sau nu, cred ca este timpul sa renuntam la primirea nefiltrata a ok-ului : BUN DE SIMTIT.

Facand o proiectie a transferului dintre generatii si folosind un termen din activitatea de consultant, in opinia mea, vor exista doua tipologii: cei care programeaza calculatorului executarea de simtiri si cei care executa simtirile comandate de calculator. In acest sens, avem tot interesul ca noi, programatorii sa oferim spre executare generatiilor viitoare taskuri reale, precise si pozitive, astfel incat executantii sa simta/sa aplice/sa perpetueze binele general.

Sursa: Blogul lui George Butunoiu -
http://www.georgebutunoiu.ro/blog/index.php/2013/03/20/imperiul-bunului-simt/

* Notă: Puteți prelua și transmite textul de față cu rugămintea de a preciza sursa și autorul - aşa după cum (întotdeauna) o fac şi eu. Vă mulțumesc pentru interes și înțelegere! Cu stimă - Remus Constantin Raclău * Dacă vreți să fiți informat în timp util atunci când apar postări noi pe acest blog, completați adresa dvs de e-mail în dreapta sus, în ferestruica ”Urmărește prin e-mail” și apoi dați click pe ”Submit”. Nimeni nu va vedea adresa dvs, ea fiind utilă doar robotului de pe Blogger, care va trimite automat o înștiințare pe adresa dvs de e-mail ori de câte ori apar postări noi. - Dacă credeți că merită, recomandați această lectură și prietenilor dumneavoastră, după binecunoscutul model: "CITEŞTE şi DĂ-L MAI DEPARTE"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu