vineri, 11 septembrie 2015

A murit Bunul Simt / Sladeshare

Bunul simt
Bunul simt
Bunul simt
Bunul simt
Bunul simt
Bunul simt
Bunul simt
Bunul simt
Bunul simt
Bunul simt
Bunul simt
Bunul simt
Bunul simt
Bunul simt




Autor: Sandu Stefan

Click pe link-ul de la "Sursa" pentru derulare sladeshare:

Sursa: http://www.slideshare.net/sandustefan/bunul-simt

 Transcript

  • 1. A MURIT BUNUL SIMT R & D
  • 2. Azi plângem moartea prietenului nostru drag, “bunul simţ ” care a existat între noi timp de mul ţ i ani .  Nicio ştiinţă exactă nu ştie câţi ani avea, întrucât datele despre naşterea lui, s-au pierdut de mult în prăpastiile birocraţiei.
  • 3. Se va reaminti pentru a şti să cultivi lecţii atât de valoroase ca : trebuie să munceşti, ca să poţi avea un acoperiş propriu deasupra capului ; că e nevoie să citeşti în fiecare zi un pic ; să ştie de ce păsările se scoală de dimineaţă ca să strângă râme şi deasemenea pentru a recunoaşte valoarea frazelor precum: “viaţa nu este dreaptă întotdeauna” şi “poate că eu am fost vinovatul “.
  • 4. Bunul Simţ a trăit sub consemnări simple şi eficace (nu cheltui mai mult decât câştigi), şi strategii înrudite de încredere (adulţii sunt responsabili, nu copiii).
  • 5. Sănătatea lui a început să se deterioreze rapid când s-au aplicat reguli bine intenţionate dar ineficace : informaţii referitoare la un copil de şase ani acuzat de abuz sexual pentrucă a dat un sărut unei colege de clasă;   a dolescen ţi care ar fi trebuit să plece la alt colegiu pentrucă ar fi denunţat un coleg distribuitor de droguri şi o profesoară concediată pentrucă a mustrat un elev indisciplinat, numai pentrucă a făcut să-i înrăutăţească condiţia ei.
  • 6. Bunul Simţ a pierdut teren când părinţii au atacat profesorii, numai pentrucă au făcut munca în care ei au eşuat : să disciplineze copiii lor needucaţi.
  • 7. Declinul a fost şi mai mare când şcolile au trebuit să ceară permisul părinţilor pentru a administra o aspirină, să pună protector solar sau să pună un plasture unui elev. Dar şi mai ales, nu puteau informa părinţilor dacă o elevă era însărcinată şi vroia să avorteze.
  • 8. Bunul Simţ a pierdut dorinţa de a trăi, când cele 10 Porunci s-au convertit în material rizibil, anumite biserici în magazine şi criminalii au început să primească un tratament mai bun decât victimile lor.
  • 9. P entru Bunul Simţ a fost o lovitură puternică atunci când cineva nu se mai putea apăra de un hoţ în propria sa casă, dar hoţul putea să ne reclame pentru agresiune; şi că dacă un poliţist omora un hoţ,, inclusiv dacă acesta era înarmat, să fie imediat investigat pentru exces de apărare, când nu era acuzat de pungaş.  
  • 10. Şi astfel, foarte multe alte cazuri din viaţa noastră pământească. Moartea Bunului Simţ a fost precedată de cea a părinţilor săi, Dreptatea şi Increderea;   cea a soţiei sale, Discreţia; cea a fiicei sale, Responsabilitatea; şi cea a fiului său, Raţionamentul.  
  • 11. Le supravieţuiesc cei trei fraţi vitregi : “ Imi cunosc Drepturile Mele”, “ Celălalt este Vinovatul” şi “ Sunt o Victimă a Societăţii”.
  • 12. Nu a fost multă lume la funerariile lui , pentrucă foarte puţini au aflat că murise.
  • 13. Dacă ţi-l mai aminteşti încă, onorează-l retrimiţând acest email tuturor oamenilor buni care l-au cunoscut şi valorat.
  • 14. In caz contrar, alătură-te majorităţii şi nu face nimic ... R & D

Note Blog "Nostalgie despre bunul simt":
 - Dacă credeți că merită, recomandați această lectură și prietenilor dumneavoastră, după binecunoscutul model: "CITEŞTE şi DĂ-L MAI DEPARTE"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu