vineri, 11 septembrie 2015

Bunul simt in alimentatie

Scris de Lavinia Ceuta



- În alimentație, dragii mei, avem mare nevoie de BUN SIMȚ!!! Fără “bunul simț”, toate se revarsă necontrolat în adaptarea și în armonia noastră. Noi nu avem o competiție cu mâncarea noastră, avem doar o legătură de dăruire și bucurie, într-un ‘simț bun’, spre a înțelege ce ne face și ce nu ne face bine.

Și vreau să vă fac atenți față de importanța hranei în starea noastră de sănătate, cât este de importantă conștientizarea vorbelor spuse acum mii de ani, de către părintele medicinei, Hipocrate: „hrana să vă fie medicament”. Nu este deloc de neglijat, este de reflectat și de contemplat asupra acestui adevăr…un mare adevăr!

Cum vă sună „prevenția sau profilaxia bolilor”? V-ați întrebat vreodată, sau de curând, ce înseamnă aceasta?

Dragii mei, noi nu suntem programați să ne îmbolnăvim, bolile degenerative nu fac parte din „genetica noastră”. Se vorbește tot mai mult, în ultima perioadă, de importanța modului nostru de viață, de adaptabilitatea noastră la mediu, de modul în care ne hrănim și mai ales de alegerea hranei, toți aceștia fiind factorii determinanți ai sănătății și de ei depinde apariția și manifestarea bolilor.
Iar, acestea fiind spuse, este evident câtă greutate au vorbele lui Hipocrate, nu-i așa?

De modul în care trăim, de modul în care ne hrănim depinde forma noastră fizică, determinarea personală, prosperitatea și randamentul nostru, starea psihismului nostru. Da, este un adevăr la care vă îndemn să reflectați…

Și, dragii mei, vă provoc la un exercițiu simplu: ori de câte ori mâncați ceva, gândiți-vă o clipă, este un act al plăcerii, este un act al bucuriei, o recompensă sau…o nevoie de nutrienți. Ei bine, și cum să facem asta, mă veți întreba? Dacă prima dată nu veți primi răspunsul, nu veți știi ce să vă răspundeți, prin exercițiu veți avea răspunsuri, să nu aveți îndoiala. Practic, vă provoc la un exercițiu de conștiență, de înțelegere și apoi, acestă reprezinta mici pași spre o sănătate bună, de peste zeci de ani…

Amintiți-vă, hrana de azi reprezintă starea de sănătate de peste 10 ani!

Amintiți-vă, cea mai bună prevenție a bolilor, cea mai la îndemână și simplă formă de păstrare a sănătății, o reprezintă hrana de zi cu zi, o reprezintă modul în care facem alegerea din „farfuriile noastre”.

Să fim puțin atenți, conștienți și cumpătați…să avem „bun simț” sau „simț bun” în modul în care ne hrănim!

Sursa: http://www.lavi-enrose.com/despre-bunul-simt-alimentatie/


Note Blog "Nostalgie despre bunul simt":

* Puteți prelua și transmite textul de față cu rugămintea de a preciza sursa și autorul - aşa după cum (întotdeauna) o fac şi eu. Vă mulțumesc pentru interes și înțelegere!

Cu stimă - Remus Constantin Raclău

* Dacă vreți să fiți informat în timp util atunci când apar postări noi pe acest blog, completați adresa dvs de e-mail în dreapta sus, în ferestruica ”Urmărește prin e-mail” și apoi dați click pe ”Submit”. Nimeni nu va vedea adresa dvs, ea fiind utilă doar robotului de pe Blogger, care va trimite automat o înștiințare pe adresa dvs de e-mail ori de câte ori apar postări noi. - Dacă credeți că merită, recomandați această lectură și prietenilor dumneavoastră, după binecunoscutul model: "CITEŞTE şi DĂ-L MAI DEPARTE"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu