joi, 10 septembrie 2015

Timpul si Bunul Simt

Prof. Mădălina Dyonissatos: Timpul n-ar trebui să afecteze bunul-simţ al omului

Consemnează Florentina Dumitru şi Daniela Florea
… Of!… Generaţia mea a fost specială, o generaţie frumoasă, nebună, iubită de majoritatea profesorilor. În viziunea mea nici o generaţie nu seamănă cu alta. De ce? Deoarece timpul nu e acelaşi.
Puncte în comun:vârsta de la momentul acela şi cam atât.
Restul:dorinţele, visurile,iubirile sunt diferite,dar generaţia voastră are mult mai multe posibilităţi decât generaţia mea în orice privinţă.
Da, făceam nebunii, altfel nu eram copil. Obişnuiam să fac ceea ce face un elev normal la vârsta respectivă (fumatul pe la colţuri, certuri, bătăi, băteam băieţii) poate un pic mai mult decât un copil normal. Cele mai mici note au fost 2 şi 3 în clasa a X-a şi a XI-a de la domnul Ghinea, din cauza absenţelor în principal. Există o mare diferenţă între băieţii de atunci şi băieţii de acum, erau mai finuţi, mai civilizaţi, cu mai mult bun simţ, cu mai multă încredere în ei. Există o mare diferenţă şi între fetele de atunci şi cele de acum, acum sunt mult prea superficiale şi au ridicat interesul la nivel de „iubire”.
Figura care m-a marcat profund a fost dna Jana Pîrvănescu, cea care mi se părea foarte frumoasă şi mirosea mereu a parfum foarte de bun.
Muzica pe care o ascultam atunci, ca şi acum e muzica bună, muzica rock, muzică clasică, nu eram adepta unui anumit gen –  în general muzica ce transmite ceva. Sport – da, am practicat mereu diverse sporturi. La vremea respectivă se promova foarte mult activitatea copiilor (dansuri,atletism) şi-mi plăcea mişcarea în general, am fost o fire mai activă.
În timpul liber citeam foarte mult, ieşeam cu prietenii la un biliard, mergeam la discotecă.
Chestia cu respectul a existat dintotdeauna, timpul nu ar trebui să afecteze bunul simţ al omului. Şi atunci existau elevii care săreau calul, ca şi acum de altfel. Acum este o altă problema, lipsa de voinţă si lipsa de interes.
Eu consider că fiecare om trebuie să ştie să se facă respectat, numai respectând pe alţii vei obţine respectul! Voi, adolescenţii de azi, să creşteţi mari, să prezentaţi tinerii aşa cum sunt şi poate sa determinaţi relaţii mai bune între generaţii.
[Acasa]
Note Blog "Nostalgie despre bunul simt": * Puteți prelua și transmite textul de față cu rugămintea de a preciza sursa și autorul - aşa după cum (întotdeauna) o fac şi eu. Vă mulțumesc pentru interes și înțelegere! Cu stimă - Remus Constantin Raclău * Dacă vreți să fiți informat în timp util atunci când apar postări noi pe acest blog, completați adresa dvs de e-mail în dreapta sus, în ferestruica ”Urmărește prin e-mail” și apoi dați click pe ”Submit”. Nimeni nu va vedea adresa dvs, ea fiind utilă doar robotului de pe Blogger, care va trimite automat o înștiințare pe adresa dvs de e-mail ori de câte ori apar postări noi. - Dacă credeți că merită, recomandați această lectură și prietenilor dumneavoastră, după binecunoscutul model: "CITEŞTE şi DĂ-L MAI DEPARTE"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu