miercuri, 9 septembrie 2015

Tiparul care ne defineste

Eşti suma gândurilor și a credințelor tale. Eşti suma obiceiurilor tale. Gândurile  şi obişnuinţele tale formează tiparul. Doar că acest tipar este influenţat de multe forţe exterioare ţie, fără ca tu să fii conştient. Vei fi liber şi îţi vei controla viaţa în momentul în care vei înţelege cum funţionează tiparul tău.

Vreau să mă înțelegi bine: Nu doresc să te învăț nimic. Eu îți arăt o direcție. Nu te uita la degetul meu, ci privește în depărtare în direcția care ți-o arăt. Cuvintele mele  sunt doar niște cărămizi cu care îmi construiesc indicatorul. De aceea nu te opri să judeci cărămizile, ci dă-te un pas în spate să observi direcția în care indică săgeata.
Doresc să îți îndrept atenția asupra unor zone din tine de care nu ești conștient. Astfel ca ajungând acele zone, să iei tu însuți deciziile care sunt potrivite pentru tine.   Albert Einstein spunea foarte frumos că : Oamenii sunt nebuni pentru că repetând mereu aceleași acțiuni se așteaptă să obțină rezultate diferite.
Eu vreau să te fac să înțelegi că tu repeți mereu aceleași acțiuni, care se înscriu într-un tipar modelat de forțe din exteriorul tău.
Abia când vei fi conștient de asta vei putea lua hotărâri care îți aparțin cu-adevărat, și care vor începe să-ți modeleze viața. Viața ta va deveni astfel o creație a voinței tale mai degrabă decât rezultatul unor acțiuni și evenimente care ți se întâmplă .
Cititi articolul complet direct de la sursa:
* Puteți prelua și transmite textul de față cu rugămintea de a preciza sursa și autorul. Vă mulțumesc pentru interes și înțelegere! Cu stimă - Remus Constantin Raclău * Dacă vreți să fiți informat în timp util atunci când apar postări noi pe acest blog, completați adresa dvs de e-mail în dreapta sus, în ferestruica ”Urmărește prin e-mail” și apoi dați click pe ”Submit”. Nimeni nu va vedea adresa dvs, ea fiind utilă doar robotului de pe Blogger, care va trimite automat o înștiințare pe adresa dvs de e-mail ori de câte ori apar postări noi. - Dacă credeți că merită, recomandați această lectură și prietenilor dumneavoastră, după binecunoscutul model: "CITEŞTE şi DĂ-L MAI DEPARTE"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu