miercuri, 9 septembrie 2015

Bunul simț a devenit ceva șocant!

By Papen November 19, 2012

Ne-am obișnuit prea mult cu nesimțirea, drept urmare, atunci când vezi că cineva face un lucru normal, devine puțin șocant. Aș putea să îți dau câteva exemple…dacă mergi la un control medical și e cineva care așteaptă, în mod normal ar trebui să-l întrebi dacă așteaptă acolo unde vrei și tu să intri, nu să intri direct (#truestory). Dacă e un pieton care are intenția să traverseze, ar trebui să pui frână și să-l lași să treacă, nu să accelerezi ca să treci mai repede de trecerea de pietoni. Și aș putea să continui mult și bine, din păcate…

Am trecut în week-end pe la maică-mea pe acasă și la intrarea în bloc, pe geam, era lipit un anunț. L-am pus pe facebook pentru că am considerat că trebuie să vadă și alții că în România mai există (încă) bun simț. Anunțul este mai jos.



Prima reacție a fost: bă ești nebun, așa ceva nu vezi prea des pe la noi! Apoi mi-am dat seama că este totuși ceva normal, așa ar trebui să stea lucrurile. Oamenii și-au cerut scuze anticipat pentru eventualele zgomote care vor deranja. Problema însă persistă, pentru că, din nou, din păcate, oamenii care au bun simț parcă sunt înghițiți în mulțimea de nesimțire care acoperă o mare parte din suprafața țării.

Bunul simț a devenit la noi ceva șocant. Ne mirăm când vedem o situație în care acesta își face apariția, ridicăm din sprâncene de parcă așa ceva se făcea doar în alte timpuri, și nu în secolul vitezei, în care trăim acum. Bunul simț s-a evaporat încet, dar sigur, dintre noi și a făcut loc nesimțirii. Și totuși, mai există o speranță…ca toți cei care mai au încă bunul simț în ei, ca pe ceva normal, să iasă în față și să se facă văzuți.

Altfel, bunul simț se va pierde în mulțime și vom trăi cu impresia că acesta poate fi găsit doar în cărți, sub formă de definiție…

http://www.papen.ro/bunul-simt-a-devenit-ceva-socant/

Note Blog "Nostalgie despre bunul simt":

* Puteți prelua și transmite textul de față cu rugămintea de a preciza sursa și autorul - aşa după cum (întotdeauna) o fac şi eu. Vă mulțumesc pentru interes și înțelegere!

Cu stimă - Remus Constantin Raclău

* Dacă vreți să fiți informat în timp util atunci când apar postări noi pe acest blog, completați adresa dvs de e-mail în dreapta sus, în ferestruica ”Urmărește prin e-mail” și apoi dați click pe ”Submit”. Nimeni nu va vedea adresa dvs, ea fiind utilă doar robotului de pe Blogger, care va trimite automat o înștiințare pe adresa dvs de e-mail ori de câte ori apar postări noi.

- Dacă credeți că merită, recomandați această lectură și prietenilor dumneavoastră, după binecunoscutul model:

"CITEŞTE şi DĂ-L MAI DEPARTE"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu