vineri, 26 februarie 2016

Sunt nesimtit

Autor colectiv: "AMOS" - Asociatia pentru motivare si schimbare.



SUNT NESIMTIT este un proiect WATCHDOG (Caine de paza)

Un proiect WATCHDOG este un proiect non-profit, apolitic, care isi propune sa monitorizeze activitatea publica, a cetatenilor, a guvernului, a parlamentului, a altor organizatii publice, societati comerciale etc. si sa alerteze publicul cand detecteaza actiuni care sunt impotriva interesului public, a drepturilor omului.

AMOS promoveaza schimbarea! AMOS considera ca schimbarea in bine nu vine de la sine ci este necesara motivare!

Noi nu consideram ca actiunile oamenilor, institutiilor, guvernului sunt facute voluntar impotriva noastra, sau a legilor sau a bunului simt.

Noi credem ca oamenii au nevoie de motivare. A sti este un element important al motivarii. Nu poti schimba ceva daca nu sti ca trebuie schimbat.

Prin proiectul SUNT NESIMTIT ne dorim sa atragem atentia asupra unui element esential al vietii bune, si anume bunul simt!! Pentru a avea o viata buna trebuie sa avem bun simt. Dorim sa atragem atentia NESIMTITILOR, pentru a putea sa inceapa un proces de schimbare.


NOTA:

SUBLIMARE (Dictionar de psihanaliza) = Proces postulat de Freud pentru a desemna activitatile umane, care in mod aparent nu se afla in raport cu sexualitatea sau agresivitatea dar care isi au de fapt resursele energetice in forta acestor pulsiuni. El a descris ca activitati principale de sublimare activitatea artistica si intelectuala. O pulsiune este sublimare in masura in care este redirectionata catre un nou scop non-sexual sau non-agresiv si in care vizeaza obiecte valorizate social.

Inscriind-o intre strategiile defensive ale eului, psihanaliza afirma ca este vorba de un procedeu folosit de persoana pentru a deturna energia sexuala sau agresiva de la scopul sau primar si a o angaja intr-un nou sistem de investitie.

Dar fata de celelalte mecanisme defensive, sublimarea se diferentiaza prin faptul ca reuseste sa schimbe scopul si obiectele si ajunge la o veritabila descarcare a energiilor pulsionale. Sublimarea este deci o „refulare reusita” (Freud) permitind ajustarea sociala si dezvoltarea personalitatii.

NESIMTIT (Dictionarul explicativ al limbii romane) = Care este lipsit de bun-simț, de bună creștere, de cuviință, de delicatețe. Care denotă, trădează nesimțire.





Daca ai surprins si tu un nesimtit, trimite-ne o fotografie si scurta lui poveste pe adresa de e-mail: office@amos-ong.ro. Aceasta poveste va fi publicata la Bulina verde – Nesimtiti din toate tarile uniti-va!

Daca vrei sa participi la acest proiect si sa atragi atentia nesimtitilor, poti descarca stickere-le campaniei: Bulina albastraBulina galbena;Bulina verde.

Sursa: http://motivaresischimbare.ro/sunt-nesimtit/

Note Blog "Nostalgie despre bunul simt": * Puteți prelua și transmite textul de față cu rugămintea de a preciza sursa și autorul - aşa după cum (întotdeauna) o fac şi eu. Vă mulțumesc pentru interes și înțelegere! Cu stimă - Remus Constantin Raclău * Dacă vreți să fiți informat în timp util atunci când apar postări noi pe acest blog, completați adresa dvs de e-mail în dreapta sus, în ferestruica ”Urmărește prin e-mail” și apoi dați click pe ”Submit”. Nimeni nu va vedea adresa dvs, ea fiind utilă doar robotului de pe Blogger, care va trimite automat o înștiințare pe adresa dvs de e-mail ori de câte ori apar postări noi. - Dacă credeți că merită, recomandați această lectură și prietenilor dumneavoastră, după binecunoscutul model: "CITEŞTE şi DĂ-L MAI DEPARTE"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu