vineri, 26 februarie 2016

Caravana Valorilor

Autor: http://caravanavalorilor.ro/organizator-si-fondator/

Caravana Valorilor face parte din programul „Sprijin pentru Romania”, un program ce vizeaza trezirea constiintelor si sustine valorile umane autentice si schimbarea de mentalitati, prin accesul la educatie: campanii de constientizare, workshop-uri de dezvoltare personala si coaching si sprijin financiar oferit oamenilor aflati in situatii dificile de viata.
Pentru a realiza ceea ce si-a propus, programul Sprijin pentru Romania conlucreaza cu mediul de business si media din Romania.

Obiectivul Caravanei Valorilor este sa reaminteasca oamenilor valorile esentiale dupa care ar trebui sa ne ghidam cu totii in tot ceea ce facem. Este vorba despre 4 valori de baza:

  Demnitate,
  Respect,
  Bun Simt     si 
  Adevar.

Campania „Caravana Valorilor” este o actiune vestitoare, aducatoare si de reamintire a valorilor de baza umane autentice: Demnitate, Respect, Bun Simt si Adevar.
 Romania, oamenii ei si lumea intreaga au nevoie sa traiasca dupa aceste valori in fiecare actiune fie ea in plan personal sau profesional.

In fapt, oamenii indiferent de clasa sociala din care fac parte, de familia din care provin, de aptitudinile si abilitatile pe care le au, sunt egali. Fiecare om are nevoie sa traiasca in Demnitate, sa fie Respectat, sa fie tratat cu Bun Simt si sa traiasca in Adevar.

Din pacate, multi dintre noi nu respectam aceste valori sacre dupa care ar trebui sa ne conducem cu totii si ne uitam foarte des la celalalt de langa noi asteptand sa primim aceste lucruri, in loc sa le generam noi insine, sa le daruim noi insine, sa le traim noi insine si astfel sa devenim un exemplu pentru noi si pentru cei din jurul nostru. In fiecare zi se nasc copii, este datoria noastra sa ne gandim si sa actionam pentru a le oferi un mediu demn, in care sa domneasca bunul simt, respectul, demnitatea si adevarul.

Haideti sa ne gandim cum ar arata societatea noastra daca ne-am ghida in tot ceea ce facem dupa aceste valori:

Ar mai fi oare copii parasiti daca mama ar fi constienta de consecinta acestui gest necugetat si ar trai in adevar ?

 Ar mai fi oare vecini razbunatori ca ai lasat masina pentru o ora in fata portii lor ?

Ar mai fi oare femei suferinde ca sotul lor a uitat sa contribuie la cresterea copilului sau a uitat sa o respecte si pe ea si pe copil ?

Ar mai fi oare minciuna in societatea noastra daca ar exista unic ghidaj adevarul ? 

Ar mai fi oare mizerie pe strada daca toata lumea ar arunca gunoiul la cos si deci, bunul simt ar domni in fiecare om ? 

Ar mai fi oare batrani parasiti daca ne-am ghida dupa demnitate, respect, bun simt si adevar ?
Ar mai exista oare violenta de orice natura in casele oamenilor daca demnitatea si adevarul, respectul si bunul simt ar fi la ele acasa, in sufletele si mintea oamenilor ?


Sursa: http://caravanavalorilor.ro/caravana-valorilor/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu