luni, 6 iunie 2016

Scrisoare deschisă noii conduceri a comunei Icuşeşti

de Raclău Remus Constantin
 
     Distinse salutări şi calde felicitări noii echipe care va conduce destinele Comunei Icuşeşti în următorii N x 4 ani, personal proaspătului Domn Primar Roşu Săbărel şi întregii comuni pentru alegerea făcută !...

     Oricare au fost motivele care au stat la baza sancţionării prin ne votare a vechii conduceri şi cele care au determinat alegerea alteia noi, va trebui să se înţeleagă de către toată lumea că vremea confruntării s-a încheiat, rivalităţile şi antipatiile trebuiesc înlocuite în mod firesc şi inteligent cu bunul simţ al spiritului de echipă, care va trebui să ne facă pe toţi să stăm strâns uniţi în jurul noilor aleşi, întrucât forţa unei comuni sta în spiritul ei de unitate. 

     NU UITAŢI că ÎN PRIMUL RÂND SUNTEŢI FII AI ACESTEI COMUNI ŞI ABIA MAI PE URMĂ (în cele mai din urmă) SUNTEŢI MEMBRI AI UNUI PARTID POLITIC. Între ordinele de sus şi susţinerea de jos, nu pregetaţi nici o clipă să apăraţi întotdeauna interesele celor care v-au acordat încrederea şi cinstea de a-i reprezenta şi de a-i conduce.

     Şi odată aleşi, nu uitaţi să-i consultaţi permanent pe cei din rândul cărora v-aţi ridicat şi care v-au sprijinit intru aceasta. Sfătuiţi-vă permanent cu înţelepţii satului, fie ei tineri, bătrâni, intelectuali sau simpli muncitori ori ţărani, chiar şi atunci (şi mai ales atunci) când au păreri contrare cu ale dumneavoastră: ascultaţi-le argumentele şi îndemnaţi-i să vă prezinte alternativele; astfel îi veţi stimula să nu facă opoziţie de dragul opoziţiei (distructivă) – fără nici un rost şi fără de folos, ci o opoziţie inteligenta, constructivă şi benefică, din care veţi ieşi mereu învingători cu toţii – întreaga comună şi întreaga ei suflare.

     Critici există şi vor exista oricând, oriunde şi în orişice privinţă. Nu le ignoraţi. Priviţi-le ca pe o oportunitate de a vă confrunta propriile idei cu ideile celorlalţi oameni care gândesc şi ei în felul lor la beneficiul comunităţii. Cereţi-le întotdeauna să vă spună cine are de câştigat din aplicarea ideilor lor şi ce au de pierdut dacă se vor aplica ideile dumneavoastră. Îi veţi obliga astfel să fie sinceri şi să dea cărţile pe faţă. Dacă se va evidenţia un interes comun pe care l-aţi pierdut din vedere, ţineţi cont de el şi dezbateţi-l în şedinţele de consiliu; dacă se va demonstra că criticile au la bază interese private oculte, atunci daţi-le pe faţă şi ajutaţi-vă de oamenii majorităţii pentru a-i face să tacă pentru totdeauna.

     Şi iar va mai îndemn să nu uitaţi că rufele se spală în familie: discutaţi şi confruntaţi-vă în argumente acasă – în sălile de şedinţe ale Primăriei, luaţi cele mai înţelepte hotărâri - şi odată adoptate prin vot democratic şi cinstit, încetaţi orice discuţii care ar putea submina hotărârea majorităţii în privinţa acestora şi prezentaţi-vă astfel proiectele în faţa autorităţilor judeţene, care vor trebui să vi le finanţeze: uniţi, hotărâţi şi puternici!...

     Uniţi-vă vocile într-un cor puternic şi faceţi-vă astfel simţită voinţa şi determinarea concretizate în deciziile voastre, în tot ceea ce veţi hotărâ că va fi bine să faceţi, în interesul întregii comuni şi a tuturor cetăţenilor ei.

     Încă o dată felicitări tuturor şi mult succes!

Cu deosebită stimă si profund respect,
                                                                    Remus Constantin Raclău - nepot al Comunei Icuşeşti !

Un comentariu:

  1. daa, frumos discurs domnu'remus, ar fi bine ca domnu sabarel sa citeasca bine si sa fie inteelpt sa asculte de sfaturile celor ce vor sa fie bine nu contra si sa fie ingaduitor cu toti, in sedintele locale sa fie concret cu ceea ce vrea sa fie si sa propune in dezbateri doar toate proiectele fiabile acum in 12 ceas....., o zi buna , la revedere!

    RăspundețiȘtergere