vineri, 16 octombrie 2015

Vorbitul la telefon si bunul simt

Vorbitul la telefon si bunul simt

Vorbitul la telefon presupune respectarea unor reguli. Chiar daca multi sunt posesori de telefoane mobile, foarte multe persoane nu tin cont de regulile de bun simt atunci cand trebuie sa dea un telefon, sau atunci cand vorbesc la telefon. Iata cateva reguli care tin de bunul simt al fiecarei persoane.
•    Uita-te la ceas
E important sa tii cont de cat este ora atunci cand vrei sa suni la o anumita persoana. Nu da telefoane prea dimineata, nici prea tarziu, daca nu ai vorbit cu persoana respectiva ca sa o suni la o anumita ora. De asemenea, nu e indicat sa suni in timpul amiezii, deoarece multe persoane se odihnesc la acea ora. Vorbim aici de telefoanele date la persoanele fizice, nu la intreprinderi, spitale etc.
•    Nu insista
Nu e politicos sa suni o persoana de zeci de ori, daca nu e ceva extrem de important. Chiar si asa, mai bine lasi un SMS, decat sa suni de 20 de ori. Persoana apelata oricum va vedea apelurile tale si te va contacta, indiferent daca acestea sunt in numar de 3 sau de 10.
•    Prezinta-te
Cand suni pe cineva, daca persoana respectiva nu-ti este foarte apropiata, cel mai frumos e sa te prezinti, pentru ca e posibil ca respectiva persoana sa nu stie cu cine vorbeste. De asemenea, acest lucru e foarte important pentru atunci cand suni o persoana de pe un alt numar de telefon.
•    Convorbirile in public
E foarte important ce discutii ai cand vorbesti la telefon in public. Vorbeste doar pentru lucruri urgente, insa nu si intime. Nu stii niciodata cine te poate auzi. De asemenea, nu e frumos sa vorbesti la telefon la cinema, cand stai la o coada la banca, la un spectacol, etc. Nu e nimeni obligat sa-ti asculte discutiile.
•    Sunatul cu numar ascuns
Nu e deloc politicos sa suni anumite persoane cu numar ascuns. Procedand astfel, arati lipsa de respect si incredere fata de persoana pe care o apelezi.
•    Suna la ora stabilita
Daca promiti unei persoane ca o vei suna la o anumita ora, incearca sa te tii de cuvant si sa suni atunci cand ati stabilit. Nu e nimeni obligat sa astepte ore intregi un telefon stabilit la o anumita ora, daca bineinteles nu e in avantajul respectivei persoane.
•    Nu da numere de telefon fara permisiunea titularului
Evita sa dai numerele de telefon ale altor persoane fara a le cere permisiunea. Poti fi pus in situatii extrem de neplacute. Cand cineva iti cere un numar de telefon poti proceda in doua moduri. Situatia 1: Ana iti cere numarul Alinei. O suni pe Alina, o intrebi daca ii poti da numarul ei Anei. Situatia 2: Ana iti cere numarul Alinei. Ii spui  Anei ca ii vei transmite Alinei sa o contacteze. Asa poti proceda cel mai corect in astfel de situatii.
Acestea sunt o parte din regulile de bun simt care tin de vorbitul la telefon. Daca mai stii si altele, impartaseste-le cu noi.
Sursa: http://www.recruitipedia.com/vorbitul-la-telefon-si-bunul-simt/

Note Blog "Nostalgie despre bunul simt": * Puteți prelua și transmite textul de față cu rugămintea de a preciza sursa și autorul - aşa după cum (întotdeauna) o fac şi eu. Vă mulțumesc pentru interes și înțelegere! Cu stimă - Remus Constantin Raclău * Dacă vreți să fiți informat în timp util atunci când apar postări noi pe acest blog, completați adresa dvs de e-mail în dreapta sus, în ferestruica ”Urmărește prin e-mail” și apoi dați click pe ”Submit”. Nimeni nu va vedea adresa dvs, ea fiind utilă doar robotului de pe Blogger, care va trimite automat o înștiințare pe adresa dvs de e-mail ori de câte ori apar postări noi. - Dacă credeți că merită, recomandați această lectură și prietenilor dumneavoastră, după binecunoscutul model: "CITEŞTE şi DĂ-L MAI DEPARTE"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu